onsdag den 6. februar 2013

Flet en kurv

At flette er en enkel teklnik, som de fleste kender. strimler af papir eller andet materiale hæftes sammen ved at lade dem skiftevis gå over og under hinanden og dermed opnå en større sammenhængende flade.

normalt når man fletter kurve bruger man træ, men man kan bruge mange genbrugsmaterialer, som aviser, ugeblade eller plakater som eksempel. det kræver dog at papiret har en hvis styrke, ellers er det vigtigt at papiret bliver foldet så det bliver tykkere og dermed styrket.

den kurv jeg har lavet er lavet af 8 strimler der er 2cm brede og 40cm lange. jeg har valgt at bruge en gammel plakat og dette materiale har styrke nok til ikke at være dobbelt.

- Jeg startede med at flette de 8 strimler sammen, 4 og 4, så de mødtes på midten. Jeg strammede fletningen til og satte tape på i bunden for at støtte.
- Derefter holdte jeg hjørnerne sammen med klips. og man kunne nu se en kvadrat som skulle forme bunden af kurven.
- jeg bukkede fletningen de fire steder, så den kvadratiske bund blev makeret med en fold.
- Jeg tog 4 strimler i en af siderne og begyndte at flette dem sammen. jeg sørgede for at strimlerne hele tiden gik henholdsvis over og under den forgående.
- jeg gentog i alle fire sider og flyttede klipsene efter behov. samtidig sørgede jeg for at arbejde på alle fire sider, så fletningen fulgtes ad.
- Når fletningen skulle afsluttes talte jeg ruderne i hjørnerne. På min kurv skulle der være 4 felter, og det skal der være i alle hjørnerne, for at kurven bliver lige.
- Det er vigtigt at slutte fletningen med lange ender så afsluningen kan blive pæn. Jeg bukkede enderne ned parvis, og flettede dem ind i fletningen. til sidst klippede jeg det overskydende papir af.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar